Planten van bomen

Bij Vermeer Boomtechniek kunnen we u advies geven over het planten en verplanten van bomen. Ook kunnen we de werkzaamheden voor u uitvoeren.

Bomen zijn van groot belang voor al het leven op deze planeet. Het is daarom van belang om de bomen die we hebben zo goed mogelijk te waarborgen en gezond te houden. Helaas is dit niet altijd mogelijk omdat bomen nu eenmaal, zoals alles in de natuur, een keer dood gaan, ziek worden of gewoon te gevaarlijk voor de omgeving worden. Het is dan zaak om de boom weg te halen. Gelukkig kunnen we ze ook weer vervangen door nieuwe bomen en daar kunnen we u bij helpen.

Bomen creëren niet alleen zuurstof en nemen stikstof op: ze zorgen voor verkoeling, hebben een rustgevend effect, zorgen voor huisvesting van verschillende dieren, insecten en bovenal kunnen ze ook heel mooi zijn.


Wij helpen u bij de keuze voor een boom!

Wij helpen u graag bij bij het planten van nieuwe bomen om deze een zo goed mogelijk start te geven. We helpen u ook bij het maken van een goede keuze voor een boomsoort. Niet alle bomen kunnen in alle omstandigheden goed groeien immers.

Denk hierbij ook aan welke boom past in welk ecosysteem, in welke grootte van tuin, met welke bomen om hem heen en hoe groot/breed wordt de boom uiteindelijk.


Wij leveren de bomen en planten ze desgewenst

Heeft u een keuze gemaakt voor een nieuwe boom, dan kunnen wij de boom voor u leveren en op de gewenste plaats planten.

Als we de boom plaatsen, zorgen we ervoor dat er bij de boom goede grond met voldoende voedingsstoffen wordt toegevoegd. Deze grond bevat een microcultuur (zoals wormen). Deze dragen bij aan de goede beluchting van de grond daarnaast zorgen ze ook voor een goede toe- en afvoer van vocht. Ook bevat de grond grondstoffen die de wortelgroei bevorderen én mycorhizza’s; een schimmel die samenwerkt met de boom en ervoor zorgt dat de boom goede voedingsstoffen uit de grond krijgt en vasthoudt, waardoor de boom een goede start krijgt en groeikrachtig wordt.

Na plaatsing van de boom wordt deze verankerd middels ondergrondse- of bovengrondse verankering (boompalen). Dit zorgt ervoor dat de boom goed blijft staan bij wind, maar wel zijn natuurlijke flexibiliteit behoudt, waardoor hij op latere leeftijd ook bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.


Verplanten van bomen


Naast het planten van bomen is het mogelijk om een boom te verplanten. Wij kunnen u hierover advies geven en helpen met het realiseren hiervan.

Heeft u vragen, wilt u advies of een afspraak maken, neem dan contact met ons op. Dit kan via de contactpagina of hieronder via het contactformulier.

No comments.