Het bedrijf

voor boomtechnisch advies, rooien, snoeien, planten, verplanten en boomveiligheid-controles

Vermeer Boomtechniek is in 2018 opgericht door Bas Vermeer. Met ruim 9 jaar hovenierservaring en een jarenlange passie voor bomen is dat ook de grote basis waar Vermeer Boomtechniek voor staat.

In 2019 heeft Bas zijn European Tree Worker-certificering (ETW) behaald om deze passie en kwaliteit naar een hoger niveau te brengen. Ondertussen is er een enorme basis met wat ervaring opgebouwd met het snoeien en rooien van bomen, maar ook op het gebied van (grotere) bomen planten en verplanten. Daarnaast is ook boomtechnisch advies een van de belangrijke taken die wij uitvoeren, met daarbij het inlichten en voorlichten wat de mogelijkheden met of voor de boom zijn.

Kijk bij het onderdeel projecten om te zien wat voor klussen we recent hebben uitgevoerd

Bas bezit de volgende certificeringen die ook om de zoveel jaar worden vernieuwd om up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen.

– European Tree Technician (ETT)
– European Tree Worker (ETW)
– European Chainsaw Certification 1 & 2 (ECC)
BHV-certificering
– Wet natuurbescherming niveau 2
VCA-VOL
Veilig werken langs de weg voor alle wegtypes

Naast alle bovengenoemde certificeringen heeft Bas op het gebied van boomveiligheid de volgende certificeringen die ook steeds worden gehercertificeerd.
Data Inspecteur Bomen (DIB)
Boomveiligheidscontroleur(BVC)
Boomveiligheidsinspecteur (BVI)

Bovengenoemde certificeringen zijn van belang om de veiligheid van bomen te controleren, de zogenaamde VTA controles.

Naast het uitvoeren van boomverzorgingswerkzaamheden verzorgt Vermeer Boomtechniek in samenwerking met Cursus Centrum Groen trainingen op het gebied van motorzagen en stormschadezagen voor onder andere brandweerkorpsen.

Daarnaast heeft Bas sinds mei 2022 de certificering European Tree Technician (ETT), waarmee de theoretische expertise wordt vergroot van alles omtrent bomen, o.a. op het gebied van boombeheer, beleid, nader onderzoek, boom effect analyse en het uitbrengen van advies.
Aan de van Hall Larenstein University of Applied Scienses te Velp is daarnaast de minor ‘Bomen in stedelijke omgeving’ gevolgd en reeds met goed resultaat afgerond.


Kernwaarden

Binnen Vermeer boomtechniek staan de volgende kernwaarden centraal:

kernwaarden vermeer boomtechniek

Deze kernwaardes zorgen ervoor dat wij in overleg met u het best haalbare proberen te halen waarbij u als klant tevreden bent en we daarnaast het beste voor de boom proberen te doen.

Wij streven naar kwaliteit die onderbouwd is met kennis en veiligheid!

Vermeer Boomtechniek wil bijdragen aan een goed klimaat. Hierom wordt in situaties waar dit mogelijk is gebruik gemaakt van CO2-neutrale elektrische ketting- en heggenscharen.


Projecten & samenwerkingen

Vermeer Boomtechniek heeft naast eigen projecten ook verschillende actieve samenwerkingen met andere bedrijven in het groen en in de bomenbranche. Hieronder vindt u enkele bedrijven waarmee wij samenwerken:


No comments.