Rooien van bomen

Vermeer Boomtechniek (Gecertificeerd European Tree Worker) kan voor u bomen rooien vanaf de grond, klimmend, m.b.v. hoogwerker en/of telescoopkraan.

Wij doen er alles aan om bomen zo gezond mogelijk te houden en indien mogelijk zo lang mogelijk te behouden. Helaas is dit niet altijd mogelijk.
Net als ieder levend organisme hebben bomen ook niet het eeuwige leven. Zowel bij dode- als zieke bomen kan dit een gevaar opleveren voor de veiligheid van de omgeving. Onder andere met een VTA-controle kan dit worden vastgesteld. In andere gevallen moeten bomen plaats maken bouwprojecten of wordt de boom te groot (zowel boven- als ondergronds) voor de plek waar hij staat. En soms willen we gewoon een nieuwe open tuin waar geen grote boom in staat.
Al deze punten kunnen redenen zijn om een boom te rooien.

Het rooien of vellen van bomen kunnen we via verschillende technieken doen.

Vellen vanaf de grond

Dit heeft indien mogelijk qua ruimte vaak de voorkeur. We kunnen de boom dan direct in stukken zagen als deze op de grond ligt.

Afbreken met klimtechnieken

Dit kan bijvoorbeeld in achtertuinen of locaties waar de boom niet kan vallen en de boom gecontroleerd gedemonteerd moet worden. De boom wordt stukje voor stukje afgebroken en veilig naar de grond gebracht.

Afbreken met hoogwerker

Mocht er de mogelijkheid zijn een hoogwerker in stelling te brengen dan heeft dit de voorkeur boven klimtechnieken. Met een hoogwerker kan een boom snel, veilig en gecontroleerd worden afgebroken op lastige locaties.

Boom afbreken met behulp van een hoogwerker

Afbreken met telescoopkraan

Een telescoopkraan wordt ingezet in combinatie met klimtechnieken. De boom kan in grote stukken direct weg getild worden waardoor er op locatie geen afval komt te liggen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een moeilijk bereikbare locatie of een binnentuin waar houtafval moeilijk tot niet afgevoerd kan worden. Bij veel velwerk kan er gebruik gemaakt worden van een mobiele kraan met sorteerknijper. Dit gebeurt bij grote stukken grond waar een kraan ook toegang tot heeft. Deze kan complete bomen meteen wegdraaien en sorteren.

Contact

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben neem gerust contact met ons op via het contactformulier of via e-mail.